Paljakan kierros – tarinoita suomalaisista ja suomalaisesta metsästä eri aisteja käyttäen ynnä huomioita tehden - rakkaudella

Nokipannu

Metsän henki suhisee lakkamäntyjen latvustoissa – kuulutko karhun vaiko hirven klaaniin? Paljakan kierroksella, Himoksen ylämaalla, tarinoidaan suomalaisten suhteesta metsään kautta aikojen lähtien jään vetäytymisestä 10 000 vuotta sitten nykypäivän puun käyttöön ihmisen silmin katsoen. Samalla opetellaan yhdessä huomioimaan erilaisia luonnon ilmenemismuotoja reitin ympäristöä tutkien: miksi tuohon on syntynyt suo, miksi tämä mäntyvanhus on niin matala ja väärä ja sehän on rakastunut tuohon koivuun, miksei meillä maa juurikaan tärähtele sekä monia muita havaintoja ja tarinoita.

Lammella

 

 

Retki sopii kaiken ikäisille ja -kuntoisille, sillä maasto on helppoa kulkea.

Vaelluksen kesto on 2 – 3 tuntia ja lähtöhintana 180 € 4 hengen minimiryhmälle. Seuraaville hinta on 35 €/hlö.

Tuote sisältää eräoppaan palvelut sekä alv:n 10 %:a. Retkeen on mahdollisuus saada lisäpalveluna 10 eurolla per henkilö eväät, jotka sisältävät nuotiokahvin ja teen, sämpylän sekä makkaran.

 

Asiakkaalla tulee olla oma vaellukseen sopiva vaatetus ja jalkineet. Lähtö tapahtuu HimosCenteriltä omilla autoilla Länsi-Himoksen taakse lähelle Kivijärveä, josta varsinainen patikka alkaa.

 

Tuotteeseen voidaan yhdistää tilauksesta muita Eräopaspalvelu Talven palveluja, kuten herkulliset nuotioruokailut ja kävelysauvat. Kysy!

 

Rotkovuoren vaellus

Sinulle kepeäjalkainen retkeilijä ikään katsomatta, on suunniteltu Jämsän Rotkovuoren 220 miljoonaa vuotta vanhaan rotko vajoamaan niin mieltä kuin ruumistakin virkistävä vaellus. Reitti kulkee laskuna rotkoon, jatkuen metsäautotietä pitkin vajoaman alareunaa ja syvän Rotkojärven rantaa hipoen takaisin ylös jyrkänteelle. Ehkäpä löydät vanhan kiven, johon on hakattu 1400-luvulla satakuntalaisten ja jämsäläisten rajapyykki, ja joka toimii nykyisellään maakuntarajana. Vaelluksen lopuksi keitetään vielä kunnon nokipannukahvit metsässä männyn rungolla istuen, ja samalla nautit muuta särvintä nuotion äärellä.

Vaelluksen kesto on 3-4 tuntia ja lähtöhinta 400 euroa 8 hengen minimiryhmälle. Seuraaville hinta on 45 euroa/hlö.

Tuote sisältää eräoppaan palvelut, kahvit, voileivän ja makkaran sekä kevyen energiapakkauksen vaellukselle.

Aleksi

Asiakkaalla tulee olla oma vaellukseen soveltuva vaatetus ja jalkineet. Saapuminen tapahtuu omalla autolla Jämsään. Eri tilauksesta on mahdollisuus järjestää kulku esim. Jämsästä tai Himokselta tilataksilla tai linja-autolla vaelluksen lähtöpaikalle.

Tuotteeseen voidaan yhdistää tilauksesta muitakin Eräopaspalvelu Talven tuotteita, kuten herkulliset nuotioruokailut ja kävelysauvat.
 

© 2024 Eräopaspalvelu Talvi | 42100 Jämsä | 045-1100 145 | www.eraopaspalvelutalvi.fi | Sähköposti